Scryptioncollectie

 Algemeen, Innovatie, Musea, Nederlandse musea  Reacties staat uit voor Scryptioncollectie
feb 272012
 

Sinds onze samenwerking in het project Time machine voor ASML hebben Kathy Marchand (Bouwkate) en Dieuwertje Wijsmuller (CCC) en ik het plan ‘iets’ te doen met de Scryptioncollectie. Het bestuur van de stichting Scryption heeft besloten de collectie terug te geven aan de fraters van Tilburg zodat de stichting kan worden beeindigd. Er is immers geen uitzicht meer op activiteiten door het ontbreken van zo’n beetje alles behalve een gedreven bestuur.

De collectie staat in Tilburg opgeslagen en verliest per maand aan waarde. Deels doordat hij niet meer wordt beheerd, deels door de marktwerking. Erfgoed staat in een minder goed daglicht dan een aantal jaren geleden en verzamelaars zijn massaal aan het verkopen op veilingen en internet.

replica

Hammond

 

 

 

 

 

Kate, Dieuwertje en ik (DKJ) hebben besloten de collectie over te nemen om er vervolgens activiteiten mee te ontwikkelen. Op die manier wordt de collectie onttrokken aan de museale regelgeving en krijgen we meer armslag. De opzet van dit plan is om de politiek en de samenleving te laten zien dat er iets moet veranderen in ons cultuurbeleid willen we niet nog veel meer Nederlands erfgoed ‘onterven’ en op straat zetten. De Scryptioncollectie ‘valt nu in handen’ van drie mensen met een gedegen museale achtergrond, maar had op de lange termijn evengoed in bezit van een commerciele partij kunnen komen.

Inmiddels is de koop gesloten, de papieren worden opgemaakt en begin maart getekend. DKJ heeft een nieuwe stichting in het leven geroepen; Stichting Onterfd Goed, waarvoor de notaris aan het werk is en op dit moment bestuursleden worden benaderd.

Er wordt gezocht naar een ruimte van 200 tot 300 m2 waar de collectie kan worden opgeslagen en waar we kunnen werken aan onderzoek en registratie. De totale collectie zal in een ‘open depot opstelling’ voor iedereen toegankelijk zijn en er worden activiteiten rond de collectie georganiseerd. Denk aan projecten waarbij technische leerlingen onder leiding van deskundigen typemachines restaureren of kunstenaars die afgeschreven machines beschilderen of verwerken tot nieuwe objecten. Er worden debatten en lezingen georganiseerd met als thema: Waarde van erfgoed. Wat te bewaren?, Hoe gaan we om met erfgoed? Wat mag erfgoed kosten, of moet het iets opleveren?

We hebben inmiddels een groot aantal cultuurprofessionals gesproken en zonder uitzondering steunen zij ons initiatief en willen op de hoogte gehouden worden of zelfs aanhaken. Zo links en rechts horen we zelfs dat er meer collecties in gevaar komen in de toekomst…………………..

 

 

 

cultuurparochies Eindhoven

 Algemeen, Innovatie  Reacties staat uit voor cultuurparochies Eindhoven
feb 022012
 

http://www.architectenweb.nl/aweb/redactie/redactie_detail.asp?iNID=27760

en een hele jonge multi-media deskundige

 Algemeen, Innovatie, nieuwe media  Reacties staat uit voor en een hele jonge multi-media deskundige
jan 202012
 

http://www.youtube.com/watch?v=7_zzPBbXjWs

Innoveren zonder extra geld is lucratiever

 Algemeen, Innovatie  Reacties staat uit voor Innoveren zonder extra geld is lucratiever
jan 202012
 

http://fd.nl/entrepreneur/young-entrepreneur/675846-1201/innovatie-is-slim-organiseren

© 2013 Cultivate Suffusion theme by Sayontan Sinha