Tentoonstelling Tijdrekken voor Govcert / ministerie veiligheid

 Algemeen  Reacties staat uit voor Tentoonstelling Tijdrekken voor Govcert / ministerie veiligheid
nov 222011
 

Na alle logistieke uitdagingen van een locatie als het WTC in Rotterdam te hebben overwonnen hebben Marc en Paul van het Cryptomuseum, Kathy van Bouwkate en ik de tentoonstelling Tijdrekken opgebouwd. Een spannende opgave doordat we deze keer ander tentoonstellingsmateriaal wilden gebruiken dan het oorspronkelijke meubilair. In verband met de beperkte vierkante meters, moesten we de hoogte in en omdat deze tentoonstelling niet door kinderen werd bezocht, was dat hier geen bezwaar.

De historische ontwikkeling van geheimschriften en cryptomachines van eind 19e eeuw tot heden werden getoond; van de antieke Discret, Enigma’s, Hagelins en Philips USFA machines tot een Russische spionagezender en de cryptotelefoon die George Bush gebruikte op 9-11.

Voor de ruim 50% niet-Nederlandse bezoekers zijn alle teksten vertaald in het Engels en aangeboden in de vorm van handouts. Ruim 600 bezoekers hebben de tentoonstelling in 2 dagen bezocht. Paul en Marc zijn deze twee dagen in de tentoonstelling aanwezig geweest om vragen van bezoekers te beantwoorden en hun spannende verhalen te vertellen.

Het Ministerie van Veilgheid en Justitie is natuurlijk een bijzondere opdrachtgever en een tentoonstelling maken voor 600 internationale cryptodeskundigen was dan ook een complimenteuze opdracht.

Tweede fase wordt de plaatsing van deze tentoonstelling op de Radboud Universiteit Nijmegen.

Bekijk alle foto’s:https://picasaweb.google.com/118209925675560431877/Jolanot?authkey=Gv1sRgCMb7iJCUkbnOqgE#

Cultivate begeleidt denksessies 2018 Brabant

 Algemeen  Reacties staat uit voor Cultivate begeleidt denksessies 2018 Brabant
nov 112011
 

Slim programmeren en organiseren in 2018
Wat is een effectieve en moderne manier om het programma van Culturele Hoofdstad te organiseren? Over deze vraag buigt DISC Brabant, het netwerk van festivaldirecteuren, zich op woensdag 16 november. DISC Brabant staat voor Duurzame Innovatie Samenwerking Cultuurfestivals Brabant. In lijn met ons thema ‘Wij ontdekken de toekomst’ zal ook Culturele Hoofdstad een organisatievorm moeten krijgen die past bij de tijdsgeest van 2018. De Brabantse festivals zijn altijd bezig met vernieuwende manieren van organiseren. Deze kennis wordt nu ingezet voor Culturele Hoofdstad.

uit: 2018 Brabant newsflash 4 november

© 2013 Cultivate Suffusion theme by Sayontan Sinha