Collectie Scryption wordt ontmanteld

maandag 02 april 2012 | 16:25

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Jeroen van Eijndhoven/PVE ;Scrytion sloot in januari vorig jaar de deuren in Tilburg.Jeroen van Eijndhoven/PVE ;Scrytion sloot in januari vorig jaar de deuren in Tilburg.

TILBURG – Het bestuur van Scryption heeft besloten de stichting te ontbinden. De middelen ontbreken om de collectie van het museum voor schriftelijke communicatie te beheren en de activiteiten voort te zetten.

Dat heeft het bestuur maandag bekendgemaakt. Meer dan een jaar is onderhandeld met de gemeenten Tilburg en Eindhoven, maar volgens het bestuur is nergens steun gevonden.

Scryption heeft, zoals in de statuten was vastgelegd, de collectie teruggegeven aan de fraters van Tilburg, de oorspronkelijke eigenaars. De fraters hebben echter niet genoeg mensen en deskundigheid om de collectie te beheren. Daarom hebben zij besloten die over te dragen aan de stichting Onterfd Goed. Die heeft als doel de collectie zorgvuldig te ontmantelen. Stukken die niet mogen ontbreken in de ‘Collectie Nederland’ worden aangeboden aan musea.

Het hele afstotingstraject van de Scryption-collectie duurt naar verwachting anderhalf jaar.

Het museum sloot in januari vorig jaar de deuren in Tilburg, nadat de gemeente de subsidie had stopgezet.© Brabants Dagblad 2012, op dit artikel rust copyright.

Sorry, the comment form is closed at this time.

   
© 2013 Cultivate Suffusion theme by Sayontan Sinha