Onze goed bezochte nieuwjaarsreceptie in het Tropenmuseum gaf een perfect beeld van de contrasten die 2011 gaat bieden. De sfeer was opperbest, de zin in het nieuwe jaar spatte er vanaf. Reikhalzend werd uitgekeken naar nieuwe, mooie tentoonstellingen en belangrijke aankopen voor de collectie. Heropeningen staan voor de deur, zelfs enkele her-dopingen (Amsterdam Museum, Museum Rotterdam). En iedereen heeft terecht goede hoop op weer hogere bezoekcijfers.

Onder al het feestgedruis waren ook andere geluiden te horen. Bezuinigingen hangen in de lucht. Voor de één nog theorie, voor de ander al praktijk: gastheer Lejo Schenk meldde in zijn welkom dat hij net die middag het nieuws had ontvangen dat het Tropenmuseum voor 2011 € 2 miljoen moet snijden. Eerder die dag was ik zelf in Tilburg bij het Scryption, waarvoor het doek definitief is gevallen, maar dat toch nog bezoek kreeg van de jury van de Micheletti Award, de Europese prijs voor techniekmusea. Over contrast gesproken.

Siebe Weide

http://www.museumvereniging.nl/Landingspagina/Museumberichten2011/nr1januari2011/Contrastrijkjaar.aspx

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

   
© 2013 Cultivate Suffusion theme by Sayontan Sinha