Op 17 en 18 december zijn de familiedagen bij ASML, grootste producent van Chipsmachines. Rond de 10.000 bezoekers worden in twee dagen verwelkomd op het hoofdkantoor in Veldhoven. ASML bestaat 25 jaar en laat de ontwikkeling van consumer electronics in de afgelopen 40 jaar zien. Naast een natuurkunde lab en een computergame arcade voor kinderen is er een overzicht van vier decennia interieurs, huishoudelijke apparatuur, tv programma’s en gezelschapspellen.

In opdracht van Sander Hofman van ASML hebben Kate Marchand (Bouwkeet), Dieuwertje Wijsmuller (CCC) en Cultivate inhoud, ontwerp en inrichting van de vier huiskamers en de vier museale vitrines van elk 6 meter verzorgd, en ook onderzoek naar die periodes op gebied van sociale en technische ontwikkeling en interieurarchitectuur, het inlenen van museale objecten van verschillende musea en het verzamelen van overige requisieten voor de inrichting en aankleding van de huiskamers. Samen met decorbouwer Fraai uit Raamsdonksveer zijn vier huiskamers gebouwd uit de 70’er, 80’er, 90’er jaren en de jaren 00. In elke huiskamer is een echtpaar (acteurs) aanwezig. Ze spelen spelletjes, maken muziek of ruzie, lezen een boek, kijken tv, of werken op computer of laptop.

De acteurs hebben geen (oog)contact met de bezoekers waardoor een realistich beeld ontstaat. De reacties van de bezoekers zijn zonder uitzondering enthousiast. Ouders wijzen hun kinderen de spullen aan die in ‘hun’ tijd werden gebruikt; kinderen lachen om zo veel lelijks en zulke domme apparaten. Een veel gehoorde opmerking tussen de huiskamers van 90 en 00 is: “hier wordt het normaal’.

Voor Kate, Dieuwertje en mij was het een geweldige opdracht. ASML is een uitstekende opdrachtgever die dingen los durft te laten en WOPevenementen en Fraai projecten en decorbouw zijn flexibele en professionele partners die aan een half woord voldoende hebben.

Dank aan alle mensen waarmee we hebben samengewerkt; Sander, Ester, Gerben en al hun collega’s en natuurlijk de acteurs. En dank aan Kate en Dieuwertje voor hun collegialiteit.

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

   
© 2013 Cultivate Suffusion theme by Sayontan Sinha