Na alle logistieke uitdagingen van een locatie als het WTC in Rotterdam te hebben overwonnen hebben Marc en Paul van het Cryptomuseum, Kathy van Bouwkate en ik de tentoonstelling Tijdrekken opgebouwd. Een spannende opgave doordat we deze keer ander tentoonstellingsmateriaal wilden gebruiken dan het oorspronkelijke meubilair. In verband met de beperkte vierkante meters, moesten we de hoogte in en omdat deze tentoonstelling niet door kinderen werd bezocht, was dat hier geen bezwaar.

De historische ontwikkeling van geheimschriften en cryptomachines van eind 19e eeuw tot heden werden getoond; van de antieke Discret, Enigma’s, Hagelins en Philips USFA machines tot een Russische spionagezender en de cryptotelefoon die George Bush gebruikte op 9-11.

Voor de ruim 50% niet-Nederlandse bezoekers zijn alle teksten vertaald in het Engels en aangeboden in de vorm van handouts. Ruim 600 bezoekers hebben de tentoonstelling in 2 dagen bezocht. Paul en Marc zijn deze twee dagen in de tentoonstelling aanwezig geweest om vragen van bezoekers te beantwoorden en hun spannende verhalen te vertellen.

Het Ministerie van Veilgheid en Justitie is natuurlijk een bijzondere opdrachtgever en een tentoonstelling maken voor 600 internationale cryptodeskundigen was dan ook een complimenteuze opdracht.

Tweede fase wordt de plaatsing van deze tentoonstelling op de Radboud Universiteit Nijmegen.

Bekijk alle foto’s:https://picasaweb.google.com/118209925675560431877/Jolanot?authkey=Gv1sRgCMb7iJCUkbnOqgE#

Sorry, the comment form is closed at this time.

   
© 2013 Cultivate Suffusion theme by Sayontan Sinha